Radiointerview med Huber Ballesteros

al_centro_hubert_ballesteros_jpg_1718483346

D. 16. januar bragte vi nyheden om fagforeningsmanden Huber Ballesteros løsladelse efter 3½ års uretmæssig fængsling. Vi har fået tilsendt et link til et radiointerview med Huber foretaget af den eksillerede og i Bruxelles-bosatte, Hugo René Orejuela Fajardo. Interviewet er på spansk, men kort fortalt, forklarer Huber, hvordan den første høring i hans sag blev afvist, og hvordan hans advokat insisterede for at få sagen bragt for en dommer. Det er en ubetinget løsladelse, men sagen fortsætter muligvis på et senere tidpunkt.

Han forklarer ligeledes, at der på trods af fredsaftalerne og amnestiloven fortsat er mange uretsmæssigt tilbageholdte i de colombianske fængsler, herunder menneskerettighedsforkæmperen David Ravelo.

Endvidere fortæller han, at han allerede har genoptaget sit fagforeningsarbejde og arbejdet i Marcha Patriótica.

Endelig udtrykker Huber stor taknemmelighed for den opmærksomhed, der har været omkring hans sag både i Colombia og internationalt. ‘Det har betydet utroligt meget, at jeg aldrig har følt mig alene’, siger han, ‘og jeg ville gerne personligt give et stort varmt knus til alle, der har udvist solidaritet med mig’.

Morten Riis

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s